Gå vidare till huvudinnehåll
Tacolasagne på kyckling med grönsallad
Mari Bergman

Tacolasagne på kyckling med grönsallad

30 minEnkelt
413,60 kr
4 portioner 49,01 kr per portion
En supergod taco-lasagne gjord på kyckling. Perfekt till fredagsmyset!

Lasagne
150 gRiven Gratängost
1 mskPaprikakrydda
1 tskChiliflakes
1 tskLantbuljong
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
200 gFärska lasagneplattor
370 gKrossade Tomater
1 tskStrösocker
1 mskSpiskummin
2 mskOlivolja
1,5 tskTorkad oregano
2,5 dlStandardmjölk
2,5 dlCreme Fraiche Naturell
600 gFärsk kycklingfilé
Sallad
150 gVanliga morötter
70 gSalladsmix
2 mskOlivolja
1 mskVinäger
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Lasagne: Strimla kycklingfilén. Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chili, oregano, socker och 1 tsk salt. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek kycklingen runt om tillsammans med kryddblandningen.

3

Häll mjölk, crème fraiche och krossade tomater i en tillbringare och mixa med en stavmixer. Krydda med 1 tsk salt, 1 tsk buljongpulver och 3 krm svartpeppar. (Har du inte buljongpulver kan du bara krydda med en nypa extra salt).

4

Smörj en ugnsfast form med lite olja. Varva tomatmjölk, kyckling och lasagneplattor. Avsluta med ett lager tomatmjölk och strö över riven ost. Grädda tills lasagnen har fått fin färg ca 25 min.

5

Sallad: Skölj salladen och skala och skär morötterna i slantar. Blanda ihop och ringla över lite olja och vinäger och servera till lasagnen.

Näringsvärde: Kcal: 552 Fett: 36 g Protein: 20 g Kolhydrater: 35 g

Bild:

Linnea Swärd