Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lasagne | ||
150 g | Riven Gratängost | |
1 msk | Paprikakrydda | |
1 tsk | Chiliflakes | |
1 tsk | Lantbuljong | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Färska lasagneplattor | |
370 g | Krossade Tomater | |
1 tsk | Strösocker | |
1 msk | Spiskummin | |
2 msk | Olivolja | |
1,5 tsk | Torkad oregano | |
2,5 dl | Standardmjölk | |
2,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
Sallad | ||
150 g | Vanliga morötter | |
70 g | Salladsmix | |
2 msk | Olivolja | |
1 msk | Vinäger |
Sätt ugnen på 200 grader.
Lasagne: Strimla kycklingfilén. Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chili, oregano, socker och 1 tsk salt. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek kycklingen runt om tillsammans med kryddblandningen.
Häll mjölk, crème fraiche och krossade tomater i en tillbringare och mixa med en stavmixer. Krydda med 1 tsk salt, 1 tsk buljongpulver och 3 krm svartpeppar. (Har du inte buljongpulver kan du bara krydda med en nypa extra salt).
Smörj en ugnsfast form med lite olja. Varva tomatmjölk, kyckling och lasagneplattor. Avsluta med ett lager tomatmjölk och strö över riven ost. Grädda tills lasagnen har fått fin färg ca 25 min.
Sallad: Skölj salladen och skala och skär morötterna i slantar. Blanda ihop och ringla över lite olja och vinäger och servera till lasagnen.
Näringsvärde: Kcal: 552 Fett: 36 g Protein: 20 g Kolhydrater: 35 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1