Chokladfondant

Chokladfondant

1 t 30 minEnkelt
146,80 kr
4 portioner14,30 kr per portion
Danyel Couets klassiska efterrätt. Kastanjepurén ger en oväntad twist till denna chokladdröm!

0,5 tskKanel
130 gMörk chokladkaka
100 gFlorsocker
135 gÄgg
20 gÄgg-gulor av Ägg
4 mskKastanjepure
15 gKakao
4 gBakpulver
70 gVetemjöl
130 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 190°C. Smält choklad i vattenbad och tillsätt smält smör.

Vispa florsocker, hela ägg och äggula vitt. Vänd ner äggvispet i chokladblandningen.

Blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner i choklad- och äggsmeten. Smöra ugnssäkra portionsformar och fyll upp till hälften med smeten. Ställ formarna i kylen ca 1 timme.

Ta formarna ur kylen och klicka en sked kastanjepuré i varje form och grädda ca 5 min. Låt svalna ca 1 min före servering och ät gärna glass eller bara lite hallonsås till.

Bild:

david Loftus