Små chokladpajer
Najla Gergi

Små chokladpajer

2 tEnkelt
168,30 kr
10 portioner6,97 kr per portion
Ljuvliga små dessertpajer med krämig choklad som smälter i munnen. Dekorera pajerna med dina favoritbär i säsong och servera med en klick lättvispad grädde.

Pajdeg
100 gMat & Bak Smör
1 dlStrösocker
1 stÄgg
3 dlVetemjöl
0,5 dlKakao
Fyllning
1 dlMjölk
1 stÄgg
1 dlVispgrädde
150 gMörk chokladkaka
Instruktioner
1

Pajdeg: Sätt ugnen på 175 grader.

2

Rör ihop smöret med socker, mjöl och kakao.

3

Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smidig deg. Lägg den i en plastpåse i kylen i ca 30-40 min.

4

Kavla ut degen och klä 10 små pajformar (ca 10 cm i diameter) med pajdeg.

5

Nagga degen med en gaffel.

6

Grädda formarna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna i några minuter.

7

Fyllning: Sänk ugnsvärmen till 150 grader.

8

Hacka chokladen och lägg den i en skål.

9

Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills all choklad smält.

10

Tillsätt mjölk och ägg i smeten. Rör om tills smeten är slät.

11

Fördela smeten i formarna och grädda långt ner i ugnen ca 15 min.

12

Låt pajerna svalna. Dekorera med bär och servera med lite lättvispad grädde.

Bild:

Nurlan Emir