Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kaka | ||
1 dl | Kakao | |
80 g | Chokladkaka Ljus | |
150 g | Smör | |
2 dl | Strösocker | |
3 st | Ägg | |
Topping | ||
200 g | Mörk chokladkaka | |
2 dl | Jordnötter Rostade/Saltade |
Smörj en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter.
Smält smöret i mikron eller i en kastrull på spisen.
Vispa ihop socker och ägg lätt.
Mät upp och blanda mjöl och kakao, och vispa ner i äggsmeten tillsammans med smöret.
Häll smeten i formen. Tryck ner kolagodiset i smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10–12 minuter. Låt svalna och lossa sedan formens kant.
Smält chokladen till toppingen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Rör ner nötterna och bred blandningen över kakan. Låt stelna i kylen.
Bild:
Stellan Herner
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt