Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Garnering | ||
| 1 l | Jordgubbar Färska | |
| 0,25 st | Mynta - färsk | |
| Kladdkakebotten | ||
| 2 dl | Strösocker | |
| 100 g | Mörk Blockchoklad | |
| 2 st | Ägg | |
| 2 tsk | Vaniljsocker | |
| 2 dl | Vetemjöl | |
| 100 g | Smör | |
| Flädermousse | ||
| 3 msk | Fläderdryck | |
| 3 st | Gelatinblad | |
| 150 g | Citron, (1 st) | |
| 100 g | Chokladkaka Vit | |
| 3 st | Ägg | |
| 0,5 dl | Florsocker | |
| 4 dl | Vispgrädde | |
Kladdkakebotten: Sätt ugnen på 200°.
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Hacka chokladen. Smält smöret, lägg i chokladen och rör tills den smält. Blanda ner detta i smeten och vänd ner vetemjölet. Smula lavendelblommorna och vänd ner dem med en slickepott.
Smörj och bröa en springform med 17–20 cm i diameter beroende på hur hög tårta du vill ha. Grädda bottnen i ca 20 minuter, ta ut och låt kallna helt.
Flädermousse Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Hacka och smält chokladen över vattenbad eller i mikro på låg effekt.
Skrubba citronen, riv skalet och pressa ur saften, ca 1 msk behövs. Blanda detta med flädersaften i en kastrull på svag värme och lägg i de urkramade gelatinbladen. Rör om tills de smält. Ställ åt sidan.
Vispa grädden.Separera äggulorna från vitan på de 3 äggen. Vispa ihop äggulor och florsocker i en annan skål och vänd ner detta i grädden. Vänd till sist ner chokladen och flädersaften med citron och gelatin i grädden.
Häll moussen i formen med kladdkakan och ställ i frysen. Ta fram minst 30 minuter innan servering.
Garnering Skölj jordgubbarna och lägg dem i en stor hög mitt på tårtan. Dekorera med färsk mynta.
Bild:
Malou Holm

209,88 kr /kg

269,50 kr /kg

265,00 kr /kg

4,20 kr /st

9,95 kr /l

775,00 kr /kg

54,24 kr /kg

199,50 kr /kg

69,00 kr /l

22,50 kr /kg

137,19 kr /kg

8,98 kr /kg

145,00 kr /kg

35,00 kr /kg