Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Bostongurka | ||
0,5 dl | Strösocker | |
0,5 dl | Ättiksprit | |
1 tsk | Senapsfrö | |
0,5 st | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
3 msk | Vatten | |
1 st | Gurka | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
0,5 st | Röd Paprika | |
6 st | Korvbröd | |
480 g | Vegetarisk Korv Chorizo | |
50 g | Rostad Lök | |
0,5 dl | Senap Ljus | |
Ketchup | ||
0,5 tsk | Salt | |
0,5 dl | Strösocker | |
3 st | Lagerblad | |
400 g | Hela Tomater Konserverade | |
2 msk | Rapsolja | |
1 krm | Chiliflakes | |
0,5 st | Gul lök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Tomatpuré | |
1,5 dl | Äppelcidervinäger |
Bostongurka: skölj gurkan och finhacka den i ca 2-3 mm stora tärningar. Gör detsamma med löken och med paprikan, samt ev. röd chili om du vill ha starkare smak.
Hetta upp en kastrull med ättika, socker, vatten, senapsfrön och lite salt. Vänd ner de finhackade grönsakerna och låt puttra på låg/medelvärma i ca 20 minuter tills det blivit en tjock och krämig röra. Låt svalna lite innan servering!
Ketchup: skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs i rapsolja tillsammans med tomatpuré och lagerblad tills löken inte längre är rå och tomatpurén har fördelat sig i oljan och är genomstekt.
Vänd ner socker, äppelcidervinäger, salt, chiliflakes och krossade tomater och låt koka i ca 1 timme på låg värme tills tomaterna har reducerats rejält och blivit en tjock och krämig röra. Smaka av med salt, socker och vinäger efter smak.
Mixa ketchupen slät. Serveras kall!
Stek korven ca 12 minuter på medelvärme från fryst eller ca 4-5 minuter från tinat i lite rapsolja.
Rosta bröden i ugnen eller i stekpannan.
Servera korvarna i de rostade bröden. Ringla över senap och hemgjord ketchup. Toppa med din bostongurka samt rostad lök.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko