Gå vidare till huvudinnehåll
Spenat och ädelostsås
Hemmakock

Spenat och ädelostsås

20 minEnkelt
167,35 kr
4 portioner 28,79 kr per portion
Spenat och ädelostsås

1 krmVitpeppar Malen
500 gFryst Bladspenat
1 gMuskot Hel
4 dlCreme Fraiche Naturell
125 gÄdelost
1 stGul lök
500 gFusilli
Instruktioner
1

Koka pasta, fusilli passar bra.

Finhacka löken och fräs på medelhög värme i kastrull någon minut tills den är mjuk.

Lägg i den frysta spenaten. När spenaten har tinat så lägg i creme fraichen och låt den koka upp.

Tillsätt ädelosten. Önskas kraftigare smak kan man ta mer än 100g, beroende på hur smakrik ost man har köpt.

Låt såsen koka tills spenaten är helt mjuk och genomkokt. Smaka av med muskotnöt, vitpeppar och örtsalt.

Serveras med bröd om så önskas.