Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lasagne | ||
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 st | Gul lök | |
1 dl | Vatten | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Getost, Chevre | |
2 klyfta | Vitlök | |
200 g | Spenat Blad | |
0,5 tsk | Sambal Oelek | |
0,5 msk | Olivolja | |
300 g | Passerade Tomater | |
1 tsk | Honung | |
200 g | Färska lasagneplattor | |
1 msk | Tomatpuré | |
1,5 tsk | Salt | |
Sallad | ||
1 st | Rödbetor | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Palsternacka | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Vit balsamvinäger |
Sätt ugnen på 200 grader.
Lasagne: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lökhacket i lite olja i en kastrull ca 2 min utan att det tar färg. Tillsätt passerade tomater, vatten, sambal oelek, tomatpuré, honung, basilika, salt och peppar och låt det få ett uppkok.
Skär chèvreosten i mindre bitar och blanda med creme fraiche i en bunken.
Häll lite tomatsås i botten av en ugnsfast form. Dela lasagneplattorna i lika stora längder. Lägg på ett lager lasagneplattor och bre över hälften av chevreröran. Strö över lite av den tinade spenaten. Fortsätt att varva tomatsås, lasagneplattor, chevreröra och spenat. Avsluta med ett lager chevreröra och tomatsås. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Sallad: Skala och riv palsternackan och rödbetan fint på ett rivjärn. Tillsätt balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.
Näringsvärde: 705 Kcal 22g protein 42g fett 56g kolhydrater
SMAKLIG MÅLTID!
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
4 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt