Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 st | Avokado | |
0,5 st | Romansallat | |
Till servering | ||
400 g | Risoni | |
Lime- och honungskyckling | ||
1 tsk | Japansk soja | |
0,5 st | Bladpersilja - färsk | |
1 msk | Mat & Bak Smör/Margarin | |
2 dl | Vatten | |
1 st | Lime | |
600 g | Kycklingfile | |
1 st | Hönsbuljong | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Honung Flytande | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell |
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Kyckling: Skär filén i fyra portionsbitar. Hetta upp smör i en stekpanna, salta, peppra och stek filén ca 5 min/sida.
Skölj limen noga, skala den tunt (utan att få med den vita delen av limen) och strimla skalet. Dela på mitten och pressa ur saften ur hälften, spar den andra halvan till salladen.
Tillsätt skal och saft i stekpannan tillsammans med crème fraiche, soja, hälften av persiljan, honung och smula ner buljongtärningen tillsammans med vattnet. Koka upp och låt småkoka i 5-6 minuter.
Sallad: Skölj salladen och riv i mindre delar.
Dela avokadon på längden/mitten och kläm ur kärnan. Gröp ur fruktköttet med en matsked. Skiva ner i mindre bitar och blanda med salladen.
Pressa hälften av limen över, blanda och låt stå till servering.
Strö resten av den hackade persilja över grytan och servera tillsammans med pasta och sallad.
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel