Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 st | Kycklingfile | |
2 krm | Salt | |
2 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Spaghetti Dinkel | |
Topping | ||
1 msk | Creme Fraiche Naturell | |
50 g | Salami pålägg | |
1 tsk | Torkad oregano | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
1,5 dl | Riven Allerumost | |
4 st | Soltorkade Tomater | |
Tomatsås | ||
2 msk | Olivolja | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
3 klyfta | Vitlök Färsk | |
2 msk | Torkad oregano | |
500 g | Krossade Tomater | |
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Chilipulver | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 st | Gul lök |
Tomatsås: Skala och hacka löken och vitlöken. Stek på låg värme i olivoljan tills den är mjuk. Tillsätt tomatpuré och fräs den en stund på lite högre värme. Tillsätt sedan krossade tomater, buljong, salt och peppar, oregano, chili och honung. Låt koka i 30 min på låg värme.
Sätt ugnen på 225 grader och koka spaghetti.
Topping Finhacka tomaterna, vitlök och salami. Blanda med riven ost, crème fraiche, oregano och lite peppar. Stek kycklingfiléerna i smör, salta och peppra. Strö på toppingen och gratinera med övervärme eller grill tills osten smält och fått färg.
Servera kycklingen med tomatsås och dinkelspaghetti
Bild:
Björn Lindahl
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Dinkel spaghetti Ekologisk Kung markatta
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel