Gå vidare till huvudinnehåll
Kyckling med italiensk topping
Mia Troberg

Kyckling med italiensk topping

45 minEnkelt
394,80 kr
4 portioner 31,15 kr per portion
En härlig tomatsås som även funkar till pizza!

4 stKycklingfile
2 krmSalt
2 mskSmör
1 krmSvartpeppar Malen
300 gSpaghetti Dinkel
Topping
1 mskCreme Fraiche Naturell
50 gSalami pålägg
1 tskTorkad oregano
1 krmSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök Färsk
1,5 dlRiven Allerumost
4 stSoltorkade Tomater
Tomatsås
2 mskOlivolja
1 stGrönsaksbuljong
3 klyftaVitlök Färsk
2 mskTorkad oregano
500 gKrossade Tomater
2 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmChilipulver
2 mskTomatpuré
1 tskHonung Flytande
1 stGul lök
Instruktioner
1

Tomatsås: Skala och hacka löken och vitlöken. Stek på låg värme i olivoljan tills den är mjuk. Tillsätt tomatpuré och fräs den en stund på lite högre värme. Tillsätt sedan krossade tomater, buljong, salt och peppar, oregano, chili och honung. Låt koka i 30 min på låg värme.

Sätt ugnen på 225 grader och koka spaghetti.

Topping Finhacka tomaterna, vitlök och salami. Blanda med riven ost, crème fraiche, oregano och lite peppar. Stek kycklingfiléerna i smör, salta och peppra. Strö på toppingen och gratinera med övervärme eller grill tills osten smält och fått färg.

Servera kycklingen med tomatsås och dinkelspaghetti

Bild:

Björn Lindahl