Gå vidare till huvudinnehåll
Waldorfsallad
Per Morberg

Waldorfsallad

15 minEnkelt
301,15 kr
4 portioner 17,00 kr per portion
Till 4-6 personer. En klassisk sallad, känd för de flesta utom för Basil i Fawlty Towers. Jag tycker inte att man ska förvälla rotsellerin, men den måste vara fint, fint skuren. Recepten är hämtade från Per Morbergs bok "MORBERG firar jul" (Bonnier Fakta)

Garnering
2 mskBladpersilja - färsk
100 gSvenska Äpplen
Dressing
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSalt
1 mskDijonsenap
1 dlVispgrädde
0,5 dlÄkta Majonnäs
Sallad
50 gValnötter
1 stEndivesallat
150 gRotselleri
75 gStjälkselleri
2 mskCitron
300 gSvenska Äpplen
Instruktioner
1

Tära äpplena (skala dem eventuellt). Häll på citronsaften så att äpplena inte blir mörka. Finhacka selleristjälken. Skala och skär rotsellerin i små tärningar. Strimla endiven. Rör ihop alla ingredienser till dressingen i en skål. Blanda ner stjälksellerin, rotsellerin, äppeltärningarna och endivstrimlorna.

2

Rosta valnötskärnorna i en het, torr stekpanna. Hacka dem och strö dem över salladen.

3

Garnera med skivat äpple och bladpersilja eller annat kryddgrönt.

Bild:

Martin Löf