Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 2,5 dl | Couscous | |
| 1 kg | Kycklingben Frysta | |
| 2 dl | Vatten | |
| 390 g | Kikärtor | |
| 290 g | Kalamataoliver | |
| 1 msk | Citron | |
| 0,5 st | Purjolök | |
| 10 klyfta | Vitlök Färsk | |
| Kryddblandning | ||
| 0,5 tsk | Kanel | |
| 1 tsk | Paprikakrydda | |
| 0,5 tsk | Chilipulver | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Ingefära Malen | |
| 2 tsk | Salt | |
| 0,5 g | Saffran | |
| 1 tsk | Spiskummin | |
| 1 tsk | Strösocker | |
| Sallad | ||
| 50 g | Sötmandel Spån | |
| 2 st | Kvisttomater | |
| 0,5 st | Rödlök | |
| 0,75 g | Haricot Verts Färsk | |
| 1 tsk | Balsamvinäger | |
| 1 msk | Olivolja | |
Sätt ugnen på 200 garder.
Kryddblandning: Rör ihop kryddblandningen, gärna i en mortel om du har och tillsätt oljan mot slutet. Lägg kycklingbenen i en stor ugnsfast form eller en gryta som tål ugnsvärme. Gnid in kryddblandningen ordentligt på kycklingen.
Skala vitlöksklyftorna och skär purjolöken i stora bitar. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Sila av vätskan från oliverna och tvätta och skär citron i skivor. Tillsätt allting till kycklingen och häll på vattnet. Sätt in formen i ugnen ca 40 min.
Koka grynen enligt anvisning på paketet.
Sallad: Tina de gröna bönorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Skala och finhacka rödlöken och skölj och tärna tomterna. Blanda samman allting med lite olja och balsamvinäger. Strö över mandeln och servera till den marockanska kycklinggrytan.
Bild:
Linnea Swärd

1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
51,90 kr /kg

41,50 kr /kg

50,00 kr /kg

240,88 kr /kg

54,24 kr /kg

38,42 kr /kg

189,50 kr /kg

35 900,00 kr /kg

279,50 kr /kg

109,90 kr /kg

30,00 kr /kg

193,00 kr /kg

32,95 kr

31,95 kr

31,95 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

26,95 kr

29,17 kr /kg

30,50 kr

22,50 kr /kg

131,90 kr /l