Gå vidare till huvudinnehåll
Oreganomarinerad kalkonfilé med citronpotatis och limesmör

Oreganomarinerad kalkonfilé med citronpotatis och limesmör

40 minEnkelt
300,55 kr
4 portioner 40,70 kr per portion
Saftig marinerad kyckling med fräscha tillbehör som citronpotatis och limesmör.

Limesmör
1 stLime
0,5 tskSalt
2 krmSvartpeppar Malen
100 gSmör
Kalkon
2 tskKinesisk soja
400 gKalkonbröst
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskHonung Flytande
0,5 stCitron
0,5 stOregano - färsk
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlOlivolja
2 krmSalt
Sallad
0,5 stGurka
0,5 stLime
20 gSalladslök
390 gGröna Linser Förkokta
0,5 stIsbergssallat
1 mskOlivolja
0,5 tskSalt
2 krmSvartpeppar Malen
Potatis
3 mskOlivolja
0,5 stCitron
0,5 tskSalt
1 kgPotatis Fast
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Potatis: Skölj och skär potatisen i tunna skivor och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olja, pressa över saften från citron och strö över lite salt. Blanda om ordentligt med händerna. Sätt in i ugnen i 25-30 min.

3

Kalkonfilé: Skiva köttet i ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg i en skål.

4

Skala vitlöksklyftorna och pressa ner i skålen med köttet. Pressa ner saften från citronhalvan. Häll ner olivolja, soja och honung. Klipp ner oreganon och krydda med salt och svartpeppar. Blanda om ordentligt och låt stå så länge.

5

Limesmör: Lägg smöret i en skål. Tvätta och riv limen på ett rivjärn. Vispa ihop limeskalet med smöret med hjälp av en elvisp och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i rumstemperatur tills servering.

6

Sallad: Skölj salladen och gurkan. Strimla salladen och salladslöken och skär gurkan i bitar. Sila av linserna och lägg dem i en skål tillsammans med sallad, gurka och lök. Pressa över limesaft och ringla över olivolja. Krydda med en nypa salt och svartpeppar.

7

Kalkonfilé: Hetta upp en stekpanna. Stek de marinerade kalkonskivorna i lite av marinaden ca 2 minuter per sida på medelhög -hög värme.

8

Kontrollera att köttet är genomstekt genom att skära i en köttbit.

Servera tillsammans med potatis, smör och sallad.

Näringsvärde: 681 KCAL 32 G PROTEIN 39 G FETT 46 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd