Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Mynta - färsk | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
3 dl | Basmatiris | |
Aloo gobi | ||
2 dl | Vatten | |
1 tsk | Torkad gurkmeja | |
800 g | Blomkål Färsk | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Rapsolja | |
1 msk | Honung Flytande | |
1 msk | Smör | |
1 msk | Tomatpuré | |
0,5 msk | Koriander - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Potatis Fast | |
1 st | Gul lök | |
1 msk | Färsk ingefära | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Spiskummin | |
1 st | Lime | |
400 ml | Kokosmjölk | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
2 tsk | Kardemumma Mald |
Aloo gobi: Dela blomkålen i buketter. Skala och skär potatisen i kvartar. Skala och grovhacka lök. Skala och riv ingefära och vitlök.
Hetta upp olja och smör i en stor kastrull eller stekpanna och fräs blomkål, potatis, lök, vitlök och ingefära tillsammans med spiskummin, koriander, kardemumma och gurkmeja på medelvärme i ca 3-4 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i 30 sek under omrörning.
Tillsätt vatten, kokosmjölk, honung och avrunna kikärtor. Koka under lock i ca 20 min. Rör om då och då.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Aloo gobi: Smaka av grytan med rivet limeskal, limesaft, salt och peppar.
Ringla yoghurt över grytan och toppa med myntablad. Servera med nykokt ris.
Näringsvärde: 854 kcal, 21 g protein, 39 g fett, 99 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Kokosmjölk 250ml Santa Maria
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria