Gå vidare till huvudinnehåll
Aloo gobi med ris
Mari Bergman

Aloo gobi med ris

30 minMedel
206,50 kr
4 portioner25,34 kr per portion
Aloo gobi är en smakrik indisk gryta som baseras på blomkål och potatis (aloo gobi betyder just "potatis" "blomkål"). Den här vegetariska grytan håller sig bra i kylen ca 3-4 dagar och går även att frysa in. CO2e/portion: 0,39 Se alla våra klimatberäknade recept här.

Tillbehör
0,5 stMynta - färsk
1 dlYoghurt för Matlagning
3 dlBasmatiris
Aloo gobi
2 dlVatten
1 tskTorkad gurkmeja
800 gBlomkål Färsk
1 krmSalt Fint
2 mskRapsolja
1 mskHonung Flytande
1 mskSmör
1 mskTomatpuré
0,5 mskKoriander - torkad
1 krmSvartpeppar Malen
500 gPotatis Fast
1 stGul lök
1 mskFärsk ingefära
4 klyftaVitlök Vanlig
1 mskSpiskummin
1 stLime
400 mlKokosmjölk
380 gKikärtor Kokta
2 tskKardemumma Mald
Instruktioner
1

Aloo gobi: Dela blomkålen i buketter. Skala och skär potatisen i kvartar. Skala och grovhacka lök. Skala och riv ingefära och vitlök.

2

Hetta upp olja och smör i en stor kastrull eller stekpanna och fräs blomkål, potatis, lök, vitlök och ingefära tillsammans med spiskummin, koriander, kardemumma och gurkmeja på medelvärme i ca 3-4 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i 30 sek under omrörning.

3

Tillsätt vatten, kokosmjölk, honung och avrunna kikärtor. Koka under lock i ca 20 min. Rör om då och då.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

5

Aloo gobi: Smaka av grytan med rivet limeskal, limesaft, salt och peppar.

6

Ringla yoghurt över grytan och toppa med myntablad. Servera med nykokt ris.

Näringsvärde: 854 kcal, 21 g protein, 39 g fett, 99 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir