Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Chimichurri | ||
1 st | Chilipeppar Röd | |
50 g | Persilja - fryst | |
1,5 msk | Rödvinsvinäger | |
50 g | Koriander - fryst | |
1 klyfta | Vitlök | |
1 st | Schalottenlök | |
1 dl | Rapsolja | |
Vitkålssallad | ||
1 st | Citron | |
0,5 st | Gurka | |
1 st | Schalottenlök | |
3 msk | Matolja | |
1 klyfta | Vitlök | |
2 dl | Vitkål | |
Hummus | ||
400 g | Kikärtor | |
5 msk | Sesampasta | |
1 st | Citron | |
1 klyfta | Vitlök | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
0,5 tsk | Salt | |
2 dl | Matvete | |
400 g | Vegetariska Strimlor/Strips | |
2 dl | Rödkål Färsk | |
0,5 st | Gurka | |
1 tsk | Anchochili | |
200 g | Färsk bladspenat | |
300 g | Majs Fryst | |
1 st | Salsa |
Hacka gurka (till salladen), schalottenlök och vitkål fint. Blanda med olja och citronsaft, riv gärna över skalet från citronen. Smaka av med salt och svartpeppar.
Stek majsen i en panna med lite olja och anchochili (eller chiliflakes) på medelvärme tills den får lite färg.
Koka matvete enligt anvisningar. Tillaga fajitastrips enligt anvisningarna på paketet.
Strimla rödkålen tunt och dela gurkan.
Hummus: Pressa citronen och vispa upp tillsammans med tahini/sesampasta tills du har en fluffig kräm. Mixa sedan tillsammans med kikärtorna och vitlök. Tillsätt lite vatten om den blir för fast i konsistensen. Smaka av med salt.
Chimichurri: Mixa alla ingredienserna till chimichurrin med stavmixer eller i en mixer. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg de gröna bladen (babyspenat/grönkål/svartkål) i botten av en skål. Toppa med matvete, klicka ut hummus, vitkålssallad, rödkål, fajitastrips, majs, gurka och salsa. Avsluta med att ringla över chimichurri. Servera och njut!
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
4 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1