Vegetarisk Chow mein
Jimmy Guo

Vegetarisk Chow mein

20 minEnkelt
289,10 kr
4 portioner29,53 kr per portion
En klassiker i det kinesiska köket som kan tillagas på många olika sätt. Här har vi valt olika svampsorter som gör rätten extra mustig och rik på umami. Använd en vegetarisk ostronsås eller ersätt med hoisinsås.

Sås
2 mskOstronsås
1 mskJapansk soja
2 tskKinesisk soja
2 tskStrösocker
Topping
2 tskSesamolja
180 gBöngroddar
1 krmVitpeppar Malen
Wok
100 gMorötter
100 gShiitake-svamp
1 stGul lök
4 mskRapsolja
60 gSalladslök
1 krmSalt Fint
100 gOstronskivling
200 gÄggnudlar
Instruktioner
1

Nudlar: Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning. Skölj dem sedan med kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Blanda nudlarna med 1 msk olja och sprid ut på en plåt så de får torka ut något.

2

Sås: Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål och ställ åt sidan.

3

Grönsaker: Skiva svampen. Skär morötterna i tändstickstunna strimlor, skala och skiva löken på längden. Skär salladslöken i batonger eller på tvären till strimlor. Tänk att alla grönsaker ska få en avlång form som liknar nudlarna vilket gör rätten enklare att äta med pinnar.

4

Wok: Hetta upp en wokpanna eller stor stekpanna med 1 msk olja. Börja med att steka svampen så den får fin färg. Häll över svampen i en skål och krydda med salt.

5

Låt woken bli riktigt varm igen och tillsätt ytterligare 1 msk olja. Woka gul lök och morot hastigt så att de behåller sin krispighet. Häll över i skålen med svampen.

6

Låt woken bli riktigt varm igen och tillsätt 1 msk olja. Tillsätt nudlarna, sprid ut dem i woken och stek i 1-2 minuter så att de får lite färg. Tillsätt svampen, grönsakerna och såsen. Woka under omrörning tills såsen kokat in. Stäng av värmen, vänd ner böngroddarna, salladslöken, vitpeppar och sesamolja. Servera.

Bild:

Simon Bajada