Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Kaka | ||
| 1 tsk | Bakpulver | |
| 3 dl | Havremjöl | |
| 3 st | Banan | |
| 100 g | Smör | |
| 0,5 dl | Standardmjölk | |
| 1 dl | Honung | |
| 2 st | Ägg | |
| 0,5 tsk | Kanel Malen | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 0,5 tsk | Vaniljpulver | |
| Topping | ||
| 1 st | Banan | |
| 3 msk | Bovete Helt | |
| 1 msk | Honung | |
Värm ugnen till 160 grader.
Kaka: Smält smöret i en kastrull.
Skala bananerna och mixa samman med honung, ägg och mjölk i en bunke med hjälp av en stavmixer.
Blanda vaniljpulver, kanel, havremjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Sikta ner mjölblandningen i bananblandningen och rör om ordentligt. Tillsätt det smälta smöret. Häll smeten i en smord brödform.
Topping: Skala och skär en banan på längden. Lägg bananskivorna med snittytan uppåt på smeten i formen. Ringla över honung och strö över bovete på toppen.
Grädda banankakan mitt i ugnen i ca 50 min.
Bild:
Roland Persson

89,83 kr /kg

26,63 kr /kg

13,97 kr /l

4,20 kr /st

8 995,00 kr /kg

67,00 kr /kg

77,78 kr /kg

145,00 kr /kg

111,90 kr /kg

32,95 kr

29,17 kr /kg