Havremuffins med choklad och banan
Kersti Liljeqvist Zebeda

Havremuffins med choklad och banan

5 minEnkelt
280,25 kr
1 portion64,57 kr per portion
Dessa havremuffins passar lika bra till picknick eller mellanmål som till frukost. Vill du ha muffinsen sötare så använder du bara mer kokossocker och agavesirap.

1 tskBakpulver
2 mskSirap Agave
1 tskVaniljpulver
1 stBanan
100 gMörk chokladkaka
2 dlHavredryck Naturell
1 mskKokossocker
1 stÄpplen
5 dlHavregryn Glutenfri
2 krmSalt Fint
1 tskKanel
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

3

Tillsätt havremjölk, agavesirap, 100 gram skalat och fintärnat äpple, 100 gram fintärnad banan och hackad choklad. Blanda väl med hjälp av en sked.

4

Fördela smeten i 12 muffinsformar. Använd gärna en muffinsplåt om du har.

5

Grädda i ca 20 minuter.

Receptet kommer från boken "Happy cookies: nyttigt och gott" av Kersti Liljeqvist Zebeda. Boken ges ut av Bokförlaget Arena.

Bild:

Cornelia Schmidt