Gå vidare till huvudinnehåll
Havremuffins med choklad och banan
Kersti Liljeqvist Zebeda

Havremuffins med choklad och banan

5 minEnkelt
469,80 kr
1 portion 97,15 kr per portion
Dessa havremuffins passar lika bra till picknick eller mellanmål som till frukost. Vill du ha muffinsen sötare så använder du bara mer kokossocker och agavesirap. 12 st. Receptet kommer från boken "Happy cookies: nyttigt och gott" av Kersti Liljeqvist Zebeda. Boken ges ut av Bokförlaget Arena.

1 tskBakpulver
2 mskSirap Agave
1 tskVaniljpulver
1 stBanan
100 gMörk chokladkaka
2 dlHavredryck Naturell
1 mskKokossocker
1 stÄpplen
5 dlHavregryn Glutenfri
2 krmSalt
1 tskKanel
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

3

Tillsätt havremjölk, agavesirap, 100 gram skalat och fintärnat äpple, 100 gram fintärnad banan och hackad choklad. Blanda väl med hjälp av en sked.

4

Fördela smeten i 12 muffinsformar. Använd gärna en muffinsplåt om du har.

5

Grädda i ca 20 minuter.

Bild:

Cornelia Schmidt