Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
Daal | ||
0,5 tsk | Torkad gurkmeja | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
3 msk | Rapsolja | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 msk | Smör | |
200 g | Vanliga Tomater | |
1 msk | Färsk ingefära | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 tsk | Honung Flytande | |
1 tsk | Kanel | |
1 tsk | Garam Masala | |
1 tsk | Chilipulver | |
1 tsk | Spiskummin | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
6 dl | Vatten | |
0,5 st | Purjolök | |
200 g | Röda Linser Torkade | |
Sallad | ||
0,5 st | Salladskål | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 krm | Flingsalt | |
300 g | Vanliga morötter | |
1 msk | Olivolja |
Koka ris enligt anvisning på paketet.
Daal: Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och strimla purjolöken.
Blanda samman garam masala, spiskummin, gurkmeja, chilipulver och kanel i en liten skål.
Värm en stor kastrull eller gryta med rapsoljan och smöret. Fräs lök- och ingefärshacket tillsammans med kryddorna i 1 min under omrörning. Tillsätt tomatpuré och honung och fräs runt under omrörning ca 20 sek.
Tillsätt linser, vatten och buljong. Skölj och skär tomaterna i mindre bitar och tillsätt till grytan. Rör om och låt grytan småkoka i ca 15 min. Rör om då och då. Smaka av med lite salt.
Sallad: Skölj och strimla salladskålen och skala och riv morötterna. Blanda med lite olja och vinäger och strö över lite flingsalt.
Grovhacka koriandern och strö över den färdiga grytan.
Servera med sallad, ris och ev mango chutney.
Näringsvärde: 534 kcal 16 g protein 17 g fett 70 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta