Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ugnsbakade rotfrukter | ||
200 g | Palsternacka | |
200 g | Morötter | |
2 st | Gul lök | |
2 msk | Kokosolja | |
2 tsk | Flingsalt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Lax | ||
1,5 st | Citron | |
2 tsk | Flingsalt | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
3 msk | Kokosolja | |
0,5 dl | Olivolja | |
Blomkålspuré | ||
1 krm | Vitpeppar Malen | |
0,75 st | Blomkål Färsk | |
1 msk | Olivolja | |
1 dl | Soyabaserad matlagning | |
2 krm | Salt Fint |
Sätt ugnen på 200 grader.
Lax: Pressa ut saften ur citronerna i en form eller på en stor tallrik. Blanda citronsaften med olivolja/kokosolja, salt och peppar samt finhackad vitlök. Rör om ordentligt med en gaffel. Lägg ner laxbitarna i formen eller tallriken med citronmarinaden, smörj in fisken väl med marinaden. Täck med plastfolie och låt stå och dra i cirka 30 min.
Ugnsbakade rotfrukter: Skala och hyvla morötter och palsternacka med en grönsaksskalare eller osthyvel. Skala och strimla gul lök. Lägg morötter, palsternacka och lök i en ugnsfast form. Toppa med klickar av kokosolja/olivolja, salta och peppra. Stek i ugnen i cirka 20-30 minuter eller tills rotfrukterna fått en fin brun färg och lite hårt stekta kanter. Rör om då och då och se till att vända rotfrukterna i den smälta oljan.
Blomkålspuré: Skär bort roten från blomkålen och dela blomkålshuvudet i mindre buketter. Koka blomkålsbuketterna i saltat vatten tills blomkålen mjuknat. Häll av vattnet från kastrullen och tillsätt sojagrädde, olivolja, salt och peppar i kastrullen. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och värm grädden och blomkålen någon minut. Mixa sedan med en mixerstav tills du får en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
Lax: Värm oljan i en stekpanna och stek laxen på medelhög värme cirka 2-3 min på båda sidor. Servera laxen tillsammans med rostade rotfrukter och blomkålspuré.
Näringsvärde: 707 kcal, 28 g protein, 57 g fett, 20 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Laxfilé Fryst 4x125g Lillängshamnen
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt