Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Örtsås | ||
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
4 dl | Äkta Majonnäs | |
1 dl | Basilika - färsk | |
1 dl | Dill - färsk | |
2 tsk | Honung Flytande | |
3 msk | Vatten | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
1 krm | Chilipulver | |
0,5 st | Citron | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 kg | Färsk kycklingfilé | |
1 st | Gul lök | |
2 l | Vatten | |
2 st | Lagerblad | |
1 msk | Svartpeppar Hel | |
Saltlag | ||
2 msk | Strösocker | |
1 dl | Salt | |
5 dl | Vatten |
Blanda saltlagen i en bunke tills saltet löses upp. Lägg hela kycklingfiléer i den kalla lagen och låt stå i kylen 4–5 timmar.
Häll bort lagen och koka filéerna i osaltat vatten med delad lök, 10 st svartpepparkorn och kryddor i 15–20 minuter.
Låt kallna snabbt i spadet, sätt gärna ned kastrullen i kallt vatten. Förvara filéerna i lagen så att de håller sig saftiga till servering.
Gör örtsåsen: Mixa örter, vatten och vinäger.
Lägg dijonsenap, majonnäs och crème fraiche i en bunke. Vispa ner örtblandningen. Smaka av med honung, salt och peppar.
Ta upp filéerna ur lagen, skiva och krydda lite extra med svartpeppar, chilipulver och citronskal. Skeda över örtsåsen och dekorera med örtblad.
Bild:
Ulrika Ekblom
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria