Recept | Fika & tårtor | Övrigt

Mörk chokladkaka med grädde

Mörk chokladkaka med grädde

En riktig chokladdröm! Mörk chokladkaka med grädde och knapriga nötter, tillagad i Bosch Autocook; en slowcooker, riskokare, ångkokare, risottomaskin, fritös, sous vide och tryckkokare; Allt i en och samma maskin!

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Separera äggen och vispa ihop äggulor och socker i en skål. Smält chokladen i ett vattenbad tillsammans med smör. Blanda ner chokladblandningen tillsammans med mjöl och bakpulver i skålen. Vispa runt.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ner i chokladsmeten. Smörj din Autocook med smör och strö på mjöl. Häll i smeten och stäng locket. Tryck på ”baking”, ”long”, ”start”. Ta ur kakan och låt svalna.

Gör under tiden chokladöverdraget genom att smälta choklad i ett vattenbad och blanda ner grädde. Vispa om och bred över chokladcrémen. Grovhacka nötterna och rosta i en stekpanna. Ringla över flytande honung och strö på lite salt. Lägg nötterna över kakan och ställ kallt tills servering.

Recept & foto: Ulrika Davidsson

Ca 53,92 kr/port Summa 323,50 kr

Ett recept från:

Bosch

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst