Gå vidare till huvudinnehåll
Chokladcrème med björnbär doppade i vit choklad och pistage
Mia Troberg

Chokladcrème med björnbär doppade i vit choklad och pistage

1 tMedel
334,25 kr
4 portioner32,78 kr per portion
En lyxig men ändå enkel dessert som imponerar på gästerna.

Chokladcrème
1,5 dlVispgrädde
200 gMörk chokladkaka
2 stÄgg
1 mskVispgrädde
150 gBjörnbär
50 gChokladkaka Vit
0,5 dlPistagenötter
Instruktioner
1

Hacka pistagenötterna och häll upp på ett fat.

2

Smält den vita chokladen tillsammans med grädde försiktigt i vattenbad eller i mikrovågsugn. Doppa björnbären i choklad och sedan i nöthacket. Ställ i kylen.

3

Hacka den mörka chokladen i små bitar.

4

Värm grädden och häll den heta grädden över chokladen och rör runt så att chokladen smälter.

5

Separera äggulorna från vitorna. Rör i äggulorna till en jämn smet och häll upp i glas.

6

Ställ kallt en halvtimme. Dekorera med björnbär och servera.

Näringsinnehåll: Energi (kcal) 381,4 Protein (g) 6,2 Fett (g) 24,2 Kolhydrater (g) 33,9

Bild:

Susanna Livijn Wexell