Gå vidare till huvudinnehåll
Kladdiga chokladsticks
Karin Olsson

Kladdiga chokladsticks

30 minEnkelt
355,20 kr
1 portion 132,18 kr per portion
Supergod och snabbgjord chokladkaka som dessutom är glutenfri. Skär den snyggt och vips förvandlas den till dagens designdröm! Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,61

1 krmSalt
100 gHallon Frysta
4 stÄgg
1 mskBovete Helt
0,5 dlKakao
200 gMörk chokladkaka
200 gSmör
1,5 dlBovetemjöl
2 krmFlingsalt
1 mskPotatismjöl
4 dlStrösocker
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader. Ta fram en rektangulär ugnssäker form ca 20x30 cm och klä med bakplåtspapper.

2

Vispa ägg och socker i en bunke med elvisp max 2 min.

3

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen i bitar i det smälta smöret.

4

Blanda kakao, salt och mjöl i en bunke.

5

Blanda samman alla ingredienser till en slät smet.

6

Häll smeten i formen med bakplåtspapper.

7

Blanda frysta hallon med potatismjöl.

8

Lägg i hallonen i smeten och tryck till med en gaffel.

9

Toppa kakan med helt bovete och flingsalt och grädda i ugnen i 15–20 min.

10

Låt chokladkakan svalna och skär sedan upp till sticks. Förvara i kylen.

Bild:

Petter Backlund