Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Glasyr | ||
200 g | Mörk chokladkaka | |
1 msk | Kokosolja | |
350 g | Riven kokos | |
3 msk | Honung | |
1,5 dl | Kokosolja |
Blanda kokos, kokosolja och honung i en mixer. Låt gå några minuter med pauser. Blandningen ska bli slät och lite kletig. Behövs mer honung? Smaka av!
Klä en form (20 x 20 cm) med bakplåtspapper och pressa ut kokosmassan. Låt formen stå i frysen eller kylskåpet i några timmar. När massan har stelnat, ta ut och skär i jämnstora bitar.
Smält chokladen tillsammans med kokosoljan i mikron eller över vattenbad, och täck en bit i taget med smält choklad. Eller om du har dåligt tålamod: Sprid ut chokladen över kokoskakan och skär upp när chokladen stelnat.
Näring per bit 234 kalorier, 22 g fett, 13 g kolhydrater, 3 g fiber, 9 g socker, 2 g protein
Bild:
Rickard Rönnerstam
2 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel