Rostad kyckling i ugn med grönsaker
Mari Bergman

Rostad kyckling i ugn med grönsaker

50 minEnkelt
173,65 kr
4 portioner26,60 kr per portion
Det här receptet sköter verkligen sig själv! Bara några få förberedelser och sedan får kycklingen stå och gotta till sig med bland annat potatis, morötter och smaker som timjan och dragon. Smakerna i rätten blir helt ljuvliga och passar alla i familjen. Tips, tina gärna kycklingen i kylen över natten.

0,5 stPurjolök
1 tskSalt Fint
2 tskDragon - torkad
600 gPotatis
2 tskTimjan - torkad
400 gMorötter
2 mskMat & Bak Smör
3 krmSvartpeppar Malen
1 dlVispgrädde
0,5 dlOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
1 stCitron
0,5 stFänkål Färsk
1 kgKycklingben Frysta
Instruktioner
1

Tina kycklingen. Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kyckling: Ta fram en ugnsplåt och lägg kycklingbenen på plåten.

3

Skölj purjolöken och skär den i 5 cm långa bitar. Skala och grovhacka vitlöken. Skölj och skär fänkål i mindre bitar. Skala morot och potatis och skär i bitar. Lägg alltsammans på plåten tillsammans med kycklingen. Tillsätt olja, dragon, timjan, salt och peppar. Blanda om ordentligt med händerna och gnid in kryddblandningen i kyckling och grönsaker. Klicka över lite smör på kycklingen. Dela citronen och lägg citronhalvorna med snittytan upp på plåten och rosta i ugn ca 30 min.

4

Ta ut plåten och häll över grädde, rosta ytterligare 10 min. Ta ut plåten och pressa över saften från de grillade citronerna.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 557 kcal, 32 g protein, 31 g fett, 34 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell