Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Mojo rojo | ||
1 msk | Rödvinsvinäger | |
2 krm | Spiskummin | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt Fint | |
400 g | Grillad paprika | |
2 skiva | Formfranska | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Cayennepeppar | |
På grillen | ||
1 krm | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar | |
500 g | Morötter i Knippe | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 st | Aubergine | |
250 g | Sparris Färsk | |
500 g | Spetskål | |
1 st | Purjolök | |
Topping | ||
180 g | Romansallat | |
125 g | Rädisor | |
Jalapeñoröra | ||
2 st | Vitlök Vanlig | |
1 st | Schalottenlök | |
1 krm | Salt Fint | |
3 msk | Rödvinsvinäger | |
50 g | Jalapeno Färsk | |
2 st | Bladpersilja - färsk | |
1 dl | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
Hummus | ||
275 g | Hummus | |
1 krm | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar | |
0,5 st | Granatäpple | |
1 msk | Olivolja |
På grillen: Tvätta morötter och grönsaker. Skär aubergine och spetskål i fyra delar på längden. Dela purjolöken på längden. Ta bort det träiga längst ner på sparrisen. Lägg alla grönsaker på ett stort fat och pensla med olivolja runt om. Krydda med salt och peppar.
Börja med att grilla morötterna som tar längst tid. Fortsätt sedan att grilla alla grönsaker tills de har en fin grillyta runt om och har mjuknat en aning. Grilla även jalapeño till den rostade jalapeñoröran samt brödskivor till mojo rojon.
Rostad jalapeñoröra: Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Blanda med rödvinsvinäger och olivolja i en skål.
Finhacka persilja och den grillade jalapeñon och tillsätt i skålen. Smaka av jalapeñoröran med salt och peppar.
Mojo rojo: Lägg grillade brödskivor, grillad paprika, skalade vitlöksklyftor, spiskummin, cayennepeppar, rödvinsvinäger och olivolja i en matberedare. Mixa till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
Hummus: Lägg upp den färdiga hummusen på ett fat. Ringla över olivolja och krydda med lite salt och peppar. Toppa med granatäppelkärnor.
Servering: Fördela salladsblad på ett stort fat och lägg alla de grillade grönsakerna ovanpå. Toppa med sköljda rädisor. Servera med jalapeñoröra, mojo rojo, hummus och ditt val av grillat protein.
Välj protein · Grillat kött · Grillad kyckling · Grillad lax · Grillad grillost
Bild:
Charlie Drevstam
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
2 Bladpersilja Kruka EKO Klass1