Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Köttbullar | ||
| 1 msk | Fisksås - Asiatisk | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 st | Ägg | |
| 0,5 msk | Honung Flytande | |
| 2 msk | Vetemjöl | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 0,5 msk | Röd Currypasta | |
| 150 ml | Kokosgrädde | |
| 0,5 dl | Vatten | |
| 1 krm | Spiskummin | |
| 250 g | Nötfärs | |
| Spicy sallad | ||
| 0,5 msk | Vit balsamvinäger | |
| 0,5 st | Lime | |
| 0,5 msk | Fisksås - Asiatisk | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 0,5 st | Zucchini | |
| 0,5 st | Chilipeppar Röd | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| Tillbehör | ||
| 1,5 dl | Basmatiris | |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackingen.
Köttbullar: Blanda färsen med ägg, spiskummin, salt och peppar. Forma 8 köttbullar och rulla dem i mjöl. Stek köttbullarna i lite olja tills de har fått fin färg.
Tillsätt kokosgrädde, vatten, röd curry, honung och fisksås i pannan, vispa ihop och låt det småputtra i 7-10 min. Smaka av och krydda eventuellt lite mer.
Spicy sallad: Skölj zucchinin och riv den grovt på ett rivjärn. Skölj gurkan och tärna den smått. Skala och finhacka löken och skölj och finhacka chilipepparn. Blanda alltsammans i en skål och tillsätt fisksås, vit balsamvinäger, honung, olja, skal- och limesaft samt salt efter smak.
Servera de asiatiska köttbullarna i djupa tallrikar med ris och spicy sallad vid sidan om.
Näringsvärde: 759 kcal. 37 g protein, 42 g fett, 58 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

99,75 kr /l

3,25 kr /st

263,18 kr /kg

63,80 kr /l

144,00 kr /kg

42,02 kr /kg

85,00 kr /kg

103,80 kr /kg

238,00 kr /kg

19,75 kr /kg

29,17 kr /kg

111,90 kr /kg

8,98 kr /kg

34,50 kr

1 Rapsolja Kallpressad EKO/KRAV
99,90 kr /l

30,50 kr

187,80 kr /l

59,95 kr /kg