Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomater | ||
150 g | Pesto Grön | |
1 tsk | Honung Flytande | |
4 st | Kvisttomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
25 g | Grana Padano | |
1 msk | Olivolja | |
Tillbehör | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Mozzarellaost | |
0,25 st | Basilika - färsk | |
Kyckling | ||
0,5 msk | Smör | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 msk | Olivolja | |
630 g | Kyckling Minutfilé | |
Sallad | ||
0,5 st | Romansallat | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Gurka |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tomater: Skölj och dela tomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja och honung och krydda med lite salt och peppar efter smak. Rosta i ugnen ca 30 min.
Riv osten och blanda med peston. Ställ åt sidan.
Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och skiva gurkan. Blanda i en skål och tillsätt lite olja och vinäger efter smak.
Kyckling: Salta och peppra kycklingen på båda sidor (i det här receptet har vi använt tunnskivad kycklingfilé). Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek kycklingen på båda sidor ca 2-3 min tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta och är genomstekta.
Tomater: Ta ut tomaterna efter 30 min och klicka över peston. Gratinera i ugn ytterligare 5-10 min.
Montering: Lägg upp de pestogratinerade tomaterna på ett fat. Skiva kycklingen och lägg på fatet. Riv mozzarella och toppa över. Strö över basilikablad och krydda med lite extra svartpeppar om du vill. Servera tillsammans med sallad.
Näringsvärde: 683 kcal, 50 g protein, 50 g fett, 8 g kolhydrater.
Bild:
Asel Al Baldawi
1 Pesto Alla Genovese Krämig Zeta
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta