Stekt kyckling på pestogratinerade tomater och mozzarella
Mari Bergman

Stekt kyckling på pestogratinerade tomater och mozzarella

40 minEnkelt
449,50 kr
4 portioner45,48 kr per portion
Lättlagad och god kycklingrätt som blev hela smakpanelens favorit vid provlagningen. Om tiden finns så kan vi rekommendera att ugnsbaka tomaterna en hel timme på 150 grader. Då blir dom helt otroligt goda och saftiga.

Tomater
150 gPesto Grön
1 tskHonung Flytande
4 stKvisttomater
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
25 gGrana Padano
1 mskOlivolja
Tillbehör
1 krmSvartpeppar Malen
100 gMozzarellaost
0,25 stBasilika - färsk
Kyckling
0,5 mskMat & Bak Smör
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskOlivolja
630 gKyckling Minutfilé
Sallad
0,5 stRomansallat
1 tskBalsamvinäger
1 mskOlivolja
0,5 stGurka
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tomater: Skölj och dela tomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja och honung och krydda med lite salt och peppar efter smak. Rosta i ugnen ca 30 min.

3

Riv osten och blanda med peston. Ställ åt sidan.

4

Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och skiva gurkan. Blanda i en skål och tillsätt lite olja och vinäger efter smak.

5

Kyckling: Salta och peppra kycklingen på båda sidor (i det här receptet har vi använt tunnskivad kycklingfilé). Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek kycklingen på båda sidor ca 2-3 min tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta och är genomstekta.

6

Tomater: Ta ut tomaterna efter 30 min och klicka över peston. Gratinera i ugn ytterligare 5-10 min.

7

Montering: Lägg upp de pestogratinerade tomaterna på ett fat. Skiva kycklingen och lägg på fatet. Riv mozzarella och toppa över. Strö över basilikablad och krydda med lite extra svartpeppar om du vill. Servera tillsammans med sallad.

Näringsvärde: 683 kcal, 50 g protein, 50 g fett, 8 g kolhydrater.

Bild:

Asel Al Baldawi