Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| 2 kg | Blåmusslor | |
| 4 st | Schalottenlök | |
| 4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 st | Chilipeppar Röd | |
| 4 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
| 6 msk | Smör | |
| 5 msk | Färsk timjan | |
| 1 msk | Anis | |
| 4 dl | Vitt vin | |
| 450 g | Pommes strips Fryst | |
| 2 dl | Aioli | |
| 2 st | Citron - Eko | |
| 1 handfull | Bladpersilja - färsk | |
Lägg blåmusslorna i kallt vatten och kontrollera dem. Släng de som är skadade eller öppna.
Tillaga pommes frites enligt anvisningarna på förpackningen.
Finhacka schalottenlök, vitlök och chili och fräs i en tjockbottnad kastrull med olivolja och smör. Tillsätt hackad timjan och anisfrön och häll i vinet.
Låt vätskan reducera något och lägg i blåmusslorna. Lägg på locket och låt dem ångkoka på hög värme tills alla musslor öppnat sig – det tar bara några minuter.
Servera blåmusslorna i djupa tallrikar med rivet citronskal och hackad bladpersilja ovanpå. Pommes frites och aioli vid sidan – och du har den perfekta sommarmiddagen.

87,95 kr /kg

51,80 kr /kg

198,00 kr /kg

134,75 kr /kg

879,41 kr /kg

97,27 kr /l

29,95 kr /kg

227,50 kr /l

55,94 kr /kg

1 Bladpersilja knippe flow Klass1
134,75 kr /kg

217,27 kr /kg

1 Olivolja Delicato Extra Virgin
126,60 kr /l

129,00 kr /kg
