Gå vidare till huvudinnehåll
Mexikansk sallad med saftig kyckling
Oda

Mexikansk sallad med saftig kyckling

25 minEnkelt
238,15 kr
4 portioner 36,04 kr per portion
Här har vi gjort en hälsosam och god sallad som leker med många av de smaker vi känner igen från fredags­tacon. Med andra ord – snabb och nyttig vardagsnjutning! Mycket av dressingen tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen, därför använder vi lite extra olja när lårfiléerna steks. Löken ger en fin sötma när den bakas i ugnen och saften från kycklingen förhöjer alla smaker.

1 stGul lök
600 gKycklinglårfile
0,5 dlRapsolja
10 gTaco Kryddmix, (2 msk)
0,5 tskFlingsalt
0,5 tskSvartpeppar Malen, nymald
3 stTomater
0,5 stRödlök
1 stGurka
140 gKikärtor
300 gMajskorn
1 stLime, zest och saft
75 gTortillachips
Instruktioner
1

Värm ugnen till 250 grader. Skala och skär löken i små tärningar.

2

Lägg kycklingen i en ugnsform och blanda med olja, tacokrydda, salt, peppar och lök­tärningarna. Se till att filéerna är helt utbredda och inte ligger ovanpå varandra. Stek i ugnen i cirka 15 minuter.

3

Grovhacka tomaterna. Finhacka rödlök. Skala gurkan och skär i tärningar. Häll av spadet från kikärterna och skölj noggrant. Sila av majsen. Lägg allt i en skål och blanda väl.

4

Skär den färdigstekta kycklingen i strimlor och vänd ner i skålen tillsammans med löken och stekskyn. Smaka av med rivet skal och saft från lime.

5

Toppa med krossade tortillachips för extra krisp.

Servera gärna med crème fraîche om du har det i kylskåpet. Crème fraîche är nog det närmaste man kommer den "crema" som används i Mexiko – den lilla touchen av krämig syra gör underverk för salladen.

Bild:

Silje Feiring