Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Gul lök | |
600 g | Kycklinglårfile | |
0,5 dl | Rapsolja | |
10 g | Taco Kryddmix, (2 msk) | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen, nymald | |
3 st | Tomater | |
0,5 st | Rödlök | |
1 st | Gurka | |
140 g | Kikärtor | |
300 g | Majskorn | |
1 st | Lime, zest och saft | |
75 g | Tortillachips |
Värm ugnen till 250 grader. Skala och skär löken i små tärningar.
Lägg kycklingen i en ugnsform och blanda med olja, tacokrydda, salt, peppar och löktärningarna. Se till att filéerna är helt utbredda och inte ligger ovanpå varandra. Stek i ugnen i cirka 15 minuter.
Grovhacka tomaterna. Finhacka rödlök. Skala gurkan och skär i tärningar. Häll av spadet från kikärterna och skölj noggrant. Sila av majsen. Lägg allt i en skål och blanda väl.
Skär den färdigstekta kycklingen i strimlor och vänd ner i skålen tillsammans med löken och stekskyn. Smaka av med rivet skal och saft från lime.
Toppa med krossade tortillachips för extra krisp.
Servera gärna med crème fraîche om du har det i kylskåpet. Crème fraîche är nog det närmaste man kommer den "crema" som används i Mexiko – den lilla touchen av krämig syra gör underverk för salladen.
Bild:
Silje Feiring
22,22 kr /kg
139,00 kr
38,83 kr /l
533,93 kr /kg
167,80 kr /kg
998,53 kr /kg
42,79 kr /kg
30,00 kr /kg
70,19 kr /kg
51,96 kr /kg
85,60 kr /kg
52,66 kr /kg
75,41 kr /kg