Indisk linsgryta med ris
Mari Bergman

Indisk linsgryta med ris

30 minEnkelt
174,70 kr
4 portioner5,76 kr per portion
Lättlagad och mustig gryta på röda linser, spenat och tomat med indiska smaker. En toppenrätt att koka ihop dubbel mängd av och frysa in i portionsstorlekar. Perfekt att tina upp snabbt och ta med sig till lunch.

Linsgryta
200 gRöda Linser Torkade
1 tskSpiskummin
1 stGul lök
200 gFryst Bladspenat
1 tskTorkad gurkmeja
2 klyftaVitlök Vanlig
2 tskHonung Flytande
2 mskRapsolja
125 gKörsbärstomater
0,5 tskKanel Malen
6 dlVatten
1 mskFärsk ingefära
2 stGrönsaksbuljong
1 tskChiliflakes
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskMat & Bak Smör
1 tskSalt Fint
Tillbehör
200 gVitkål
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
0,5 tskVit balsamvinäger
3 dlBasmatiris
0,5 mskOlivolja
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Linsgryta: Skala och grovhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära.

3

Blanda ihop kanel, gurkmeja, spiskummin, chiliflakes och salt i ett litet glas.

4

Värm smör och olja i en gryta och fräs lök, vitlök och ingefära tillsammans med kryddblandningen på medelvärme ca 1min. Tillsätt linser, bladspenat, halverade tomater, vatten, buljong och honung. Koka upp och låt grytan sjuda på svag värme under lock ca 10 min. Ta av locket och sjud ytterligare 2-3 min under omrörning. Smaka av grytan med ev lite salt och peppar.

5

Tillbehör: Skölj vitkålen och riv den tunt. Gärna med en mandolin annars med hjälp av en osthyvel. Blanda i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger. Blanda om ordentligt och krydda med salt och peppar efter smak.

Servera linsgrytan med ris och råkostsallad vid sidan om.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 525 kcal, 19 g protein, 12 g fett, 79 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell