Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Linsgryta | ||
200 g | Röda Linser Torkade | |
1 tsk | Spiskummin | |
1 st | Gul lök | |
200 g | Fryst Bladspenat | |
1 tsk | Torkad gurkmeja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 tsk | Honung Flytande | |
2 msk | Rapsolja | |
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 tsk | Kanel Malen | |
6 dl | Vatten | |
1 msk | Färsk ingefära | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
1 tsk | Chiliflakes | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
1 tsk | Salt | |
Tillbehör | ||
200 g | Vitkål | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,5 tsk | Vit balsamvinäger | |
3 dl | Basmatiris | |
0,5 msk | Olivolja |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Linsgryta: Skala och grovhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära.
Blanda ihop kanel, gurkmeja, spiskummin, chiliflakes och salt i ett litet glas.
Värm smör och olja i en gryta och fräs lök, vitlök och ingefära tillsammans med kryddblandningen på medelvärme ca 1min. Tillsätt linser, bladspenat, halverade tomater, vatten, buljong och honung. Koka upp och låt grytan sjuda på svag värme under lock ca 10 min. Ta av locket och sjud ytterligare 2-3 min under omrörning. Smaka av grytan med ev lite salt och peppar.
Tillbehör: Skölj vitkålen och riv den tunt. Gärna med en mandolin annars med hjälp av en osthyvel. Blanda i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger. Blanda om ordentligt och krydda med salt och peppar efter smak.
Servera linsgrytan med ris och råkostsallad vid sidan om.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 525 kcal, 19 g protein, 12 g fett, 79 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko