Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fläskkarréspett | ||
800 g | Fläskkarré | |
4 st | Grillpinnar | |
1 msk | Fisksås - Asiatisk | |
1 st | Lime | |
1 msk | Balsamvinäger | |
65 g | Vitlöksmarinad | |
1 tsk | Flingsalt | |
1 msk | Färsk ingefära | |
Myntasås | ||
1 krm | Salt | |
1 st | Mynta - färsk | |
1 tsk | Honung Flytande | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 st | Lime | |
1 msk | Majonnäs | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Fläskkarréspett: Lägg spetten i blöt.
Häll marinaden i en skål. Skala och riv ingefära. Tillsätt riven ingefära, rivet limeskal, limesaft, fisksås, balsamvinäger och salt till marinaden. Rör om ordentligt.
Skär karrén i tärningar och lägg ner i marinaden. Låt marinera i minst 1 tim men gärna över natten i kylen.
Myntasås: Blanda yoghurt med majonnäs i en skål. Tillsätt rivet limeskal, limesaft och honung. Finhacka myntan och blanda ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Fläskkarréspett: Trä köttbitarna på spetten.
Grilla spetten under lock på indirekt värme vid sidan av kolen, och vänd dem då och då om du vill grilla på utegrillen.
Du kan även grilla spetten i en grillpanna i ca 2 min på varje sida. Stek sedan klart i ugnen på 160 grader i ca 15 min.
Servera spetten med myntasås och en god sallad.
Styling: Carina Hejde & Mari Bergman
Näringsvärde: 542 kcal, 47 g protein, 35 g fett, 10 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Balsamvinäger Extra Lagrad Zeta
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria