Asiatiska fläskkarréspett med myntasås
Mari Bergman

Asiatiska fläskkarréspett med myntasås

1 t 30 minEnkelt
333,10 kr
4 portioner23,17 kr per portion
Ljuvligt goda och saftiga spett att lägga på grillen eller steka i panna. Låt karrén marineras i minst 1 tim, men gärna över natten i kylen för att få så mycket smak som möjligt.

Fläskkarréspett
800 gFläskkarré
4 stGrillpinnar
1 mskFisksås - Asiatisk
1 stLime
1 mskBalsamvinäger
65 gVitlöksmarinad
1 tskFlingsalt
1 mskFärsk ingefära
Myntasås
1 krmSalt Fint
1 stMynta - färsk
1 tskHonung Flytande
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 stLime
1 mskMajonnäs
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Fläskkarréspett: Lägg spetten i blöt.

2

Häll marinaden i en skål. Skala och riv ingefära. Tillsätt riven ingefära, rivet limeskal, limesaft, fisksås, balsamvinäger och salt till marinaden. Rör om ordentligt.

3

Skär karrén i tärningar och lägg ner i marinaden. Låt marinera i minst 1 tim men gärna över natten i kylen.

4

Myntasås: Blanda yoghurt med majonnäs i en skål. Tillsätt rivet limeskal, limesaft och honung. Finhacka myntan och blanda ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.

5

Fläskkarréspett: Trä köttbitarna på spetten.

6

Grilla spetten under lock på indirekt värme vid sidan av kolen, och vänd dem då och då om du vill grilla på utegrillen.

7

Du kan även grilla spetten i en grillpanna i ca 2 min på varje sida. Stek sedan klart i ugnen på 160 grader i ca 15 min.

Servera spetten med myntasås och en god sallad.

Styling: Carina Hejde & Mari Bergman

Näringsvärde: 542 kcal, 47 g protein, 35 g fett, 10 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir