Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 200 g | Tortillachips | |
| Fisk | ||
| 600 g | Torskfilé | |
| 0,5 tsk | Spiskummin | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 2 krm | Chiliflakes | |
| 0,5 tsk | Paprikakrydda | |
| 0,5 st | Lime | |
| 1 tsk | Salt | |
| 0,5 tsk | Torkad oregano | |
| Majs | ||
| 290 g | Majskorn | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 1 krm | Salt | |
| Grönsaker | ||
| 1 st | Röd Paprika | |
| 2 st | Kvisttomater | |
| 0,5 st | Gurka | |
| Guacamole | ||
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 1,5 msk | Citron | |
| 2 st | Avokado | |
Sätt ugnen på 175 grader.
Grönsaker: Skölj och tärna gurka, tomat och paprika.
Fisk: Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form. Pressa över limesaft och krydda med salt, spiskummin, oregano, paprikapulver och chiliflakes. Ringla över lite olja och låt marinera 5 min. Sätt sedan in i ugnen ca 10-12 min.
Guacamole: Mosa ihop avokadoköttet med pressad vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Majs: Hetta upp olja i en stekpanna och fräs majsen lite gyllenbrun och krispig. Krydda med salt.
Lägg upp chips på tallrikar och toppa med fisk, grönsaker, guacamole och rostad majs.
Näringsvärde: 625 kcal, 34 g protein, 29 g fett, 53 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

72,97 kr /kg

179,88 kr /kg

42,02 kr /kg

60,51 kr /kg

69,83 kr /kg

75,90 kr /kg

85,00 kr /kg

48,18 kr /kg

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
116,77 kr /kg

30,50 kr

1 Rapsolja Kallpressad EKO/KRAV
99,90 kr /l

37,95 kr

31,95 kr

29,17 kr /kg

34,95 kr

217,27 kr /kg

34,50 kr
