Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Korv | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 500 g | Vegetarisk Korv | |
| Sötpotatismos | ||
| 1 krm | Salt | |
| 500 g | Sötpotatis | |
| 50 g | Smör | |
| 200 g | Vanliga morötter | |
| 2 msk | Vatten | |
| Tomat- och majssalsa | ||
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 0,5 st | Citron | |
| 1 krm | Salt | |
| 250 g | Körsbärstomater | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 1 st | Rödlök | |
| 1 tsk | Chilipeppar Färsk | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 300 g | Majskorn | |
| Tillbehör | ||
| 100 g | Gemsallad | |
Sötpotatismos: Skala sötpotatis och morötter och skär i lite mindre bitar. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Tillsätt lite salt och koka ca 15-20 min tills bitarna är mjuka.
Tomat- och majssalsa: Skölj tomaterna och gurkan och tärna smått. Sila av majsen. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och finhacka chilipepparn. Blanda i en skål och tillsätt citronskal- och saft samt olja och honung. Smaka av med salt och peppar.
Korv: Stek korven runt om i lite olja i en varm panna.
Sötpotatismos: Sila av vattnet från potatisen och morötterna, men spara 2 msk kokvatten kvar i kastrullen. Tillsätt smör och mixa ihop till ett slätt mos med hjälp av stavmixer eller visp. Smaka av med salt.
Tillbehör: Skölj och skär salladen i bitar och lägg i en skål.
Servera korven tillsammans med sötpotatismos, tomat- och majssalsa och sallad.
Näringsvärde: 856 kcal 25 g protein, 54 g fett, 64 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

96,95 kr

39,86 kr /kg

13,95 kr /kg

54,24 kr /kg

99,80 kr /kg

62,78 kr /kg

30,00 kr /kg

198,00 kr /kg

60,51 kr /kg

78,96 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg

111,90 kr /kg

34,50 kr