Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 25 g | Sötmandel Spån | |
| Currygryta | ||
| 0,5 tsk | Salt | |
| 0,5 st | Blomkål | |
| 250 ml | Kokosgrädde | |
| 2 krm | Cayennepeppar | |
| 0,5 tsk | Curry | |
| 0,5 tsk | Torkad gurkmeja | |
| 1 msk | Färsk ingefära | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 tsk | Spiskummin | |
| 1 st | Tomater | |
| 0,5 dl | Vatten | |
| 0,5 msk | Grönsaksbuljong | |
| 0,5 st | Citron | |
| 380 g | Kikärtor Kokta | |
| 0,5 msk | Rapsolja | |
| 30 g | Färsk bladspenat | |
| 0,5 st | Gul lök | |
Currygryta: Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skala och grovhacka löken. Skala och riv ingefäran och vitlöken. Skölj och tärna tomaten. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Ta fram alla kryddor.
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och blomkål tillsammans med spiskummin, curry, gurkmeja och cayennepeppar i ca 1 min under omrörning.
Tillsätt kokosgrädde, tomater, kikärtor, buljong och vatten. Låt grytan puttra i ca 10 min och smaka sedan av med salt och citronsaft.
Vänd ner spenat i grytan och lägg upp i skålar. Toppa med mandelspån och servera.
Näringsvärde: 473 kcal, 18 g protein, 24 g fett, 36 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

279,50 kr /kg

48,09 kr /kg

71,80 kr /l

139,75 kr /kg

73,90 kr /kg

54,24 kr /kg

50,00 kr /kg

1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
337,69 kr /kg

19,67 kr /kg

29,17 kr /kg

1 065,00 kr /kg

939,71 kr /kg

953,13 kr /kg

217,27 kr /kg

924,24 kr /kg

3,99 kr /l

40,56 kr /l