Hallonmousse a la Napoleon

Hallonmousse a la Napoleon

40 minEnkelt
157,75 kr
4 portioner21,61 kr per portion
Syrlig hallonmousse i sällskap med frasiga bitar av smördeg blir en fräschare variant av klassikern Napoleonbakelse.(Recept av Tina Nordström)

Karamalliserade smördeg
250 gSmördeg
4 mskFlorsocker
Hallonmousse
3 dlVispgrädde
2 stGelatinblad
500 gHallon Frysta
1 dlFlorsocker
Instruktioner
1

Mixa hallonen med florsockret. Sila bort kärnorna genom en nätsil. Lägg gelatinbladen i blöt i cirka 5 minuter. Värm 1 dl av hallonmixet i en kastrull utan att det börjar koka. Krama ur gelatinbladen, tillsätt dem och rör tills de har smält. Blanda »gelatinhallonen« med resten av purén. Vispa grädden och blanda en tredjedel med hallonpurén. Blanda sedan i resten av gräd- den till en jämn kräm. Låt stå i kylen fram till servering. Värm ugnen till 200°. Pudra socker över smördegsplattorna och kavla in det i smördegen. Lägg plattorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett bak- plåtspapper över och så en plåt överst. Baka under press i cirka 15 minuter. Skär till smör- degen och baka i ytterligare några minuter, tills den blivit gyllenbrun. Låt svalna. Skeda upp hallonmoussen och lägg den mel- lan två smördegsflarn, pudra eventuellt med florsocker och garnera med hallon.

Bild:

Charlie Drevstam