Crème Pâtissière – Vaniljkräm
Linnea Swärd

Crème Pâtissière – Vaniljkräm

30 minEnkelt
129,80 kr
6 portioner9,53 kr per portion
God vaniljfyllning som passar i semlor.

0,5 dlStrösocker
2 mskVetemjöl
2,5 dlStandardmjölk
1 stVaniljstång
3 stÄgg
1 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Dela och skrapa ur vaniljstången. Lägg ner både frön och stång i en kastrull tillsammans med mjölk och grädde. Koka upp blandningen på medelvärme. Låt puttra stilla i någon minut, rör under tiden.

2

Vispa under tiden ihop äggulorna med strösocker och vetemjöl.

3

Ta upp vaniljstången och släng. Häll ner gräddblandningen i äggskålen medan du vispar. Vispa smeten slät och häll upp i kastrullen igen.

4

Hetta upp blandningen på medelvärme, rör hela tiden i botten så att inga klumpar bildas. När de första bubblorna dykt upp kan du sänka värmen något och låta vaniljkrämen tjockna några minuter under ständig omrörning.

5

När krämen tjocknat till önskad konsistens häller du upp den i en väl rengjord bunke. Lägg plastfolie tätt mot krämen och låt svalna, ställ sedan in i kylen. Om du varit noga med hygienen håller vaniljkrämen flera dagar i kylen.