Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 dl | Strösocker | |
2 msk | Vetemjöl | |
2,5 dl | Standardmjölk | |
1 g | Vaniljstång, (1 st) | |
3 st | Ägg | |
1 dl | Vispgrädde |
Dela och skrapa ur vaniljstången. Lägg ner både frön och stång i en kastrull tillsammans med mjölk och grädde. Koka upp blandningen på medelvärme. Låt puttra stilla i någon minut, rör under tiden.
Vispa under tiden ihop äggulorna med strösocker och vetemjöl.
Ta upp vaniljstången och släng. Häll ner gräddblandningen i äggskålen medan du vispar. Vispa smeten slät och häll upp i kastrullen igen.
Hetta upp blandningen på medelvärme, rör hela tiden i botten så att inga klumpar bildas. När de första bubblorna dykt upp kan du sänka värmen något och låta vaniljkrämen tjockna några minuter under ständig omrörning.
När krämen tjocknat till önskad konsistens häller du upp den i en väl rengjord bunke. Lägg plastfolie tätt mot krämen och låt svalna, ställ sedan in i kylen. Om du varit noga med hygienen håller vaniljkrämen flera dagar i kylen.