Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Citrusmousse | ||
2 st | Ägg | |
75 g | Citron, (0,5 st) | |
2 dl | Kesella Vanilj | |
5 st | Gelatinblad | |
1 st | Apelsin | |
0,75 dl | Strösocker | |
1 dl | Vispgrädde | |
Chokladmousse | ||
100 g | Vit Blockchoklad | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 st | Ägg | |
Till garnering | ||
0,25 st | Citronmeliss | |
25 g | Mörk chokladkaka |
Börja med citronmoussen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
Riv citrusfrukterna och pressa ur saften. Skilj äggvitor och äggulor åt. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en skål.
Vispa äggulor och socker i en annan. Vispa grädden och vänd ner den i ägguleblandningen tillsammans med saft och skal från citrusfrukterna. Rör även ner kesellan.
Krama ur vattnet på gelatinbladen och smält dem på svag värme. Blanda ner gelatinet i äggblandningen. Vänd ner äggvitan och häll upp moussen i portionsglas. Ställ kallt att stelna.
Vispa grädden till den vita moussen. Dela chokladen i rutor och smält chokladen i vattenbad på svag värme eller i mikrovågsugnen ca 1 minut.
Blanda smält choklad, grädde och äggulor. Klicka ut eller spritsa ut chokladmoussen över citronmoussen och ställ kallt.
Garnera moussen med godisägg eller riven mörk choklad och citronmeliss.
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Citronmeliss Kruka EKO Klass1
1 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt