Gå vidare till huvudinnehåll
Efterrättspizza med mascarpone och bär
Malin Andersson

Efterrättspizza med mascarpone och bär

20 minEnkelt
161,30 kr
6 portioner 9,57 kr per portion
Avsluta middagen med en bit söt pizza. Denna pizzabotten toppas med en mascarponekräm och björnbär, men vilka bär som helst funkar - välj just din favorit!

125 gBjörnbär
1 stPizzadeg
0,5 dlStrösocker
1 stLime
2 dlMascarpone
2 dlVispgrädde
1 tskVaniljsocker
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 250 grader.

2

Lägg pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.

3

Grädda degen i mitten av ugnen i ca 7 min.

4

Ta ut pizzadegen och låt svalna.

5

Vispa under tiden grädden lätt och blanda försiktigt ihop den med mascarpone, strösocker och vaniljsocker.

6

När botten har svalnat, bred ut mascarponekrämen och toppa med bär, rivet limeskal och eventuellt lite citronmeliss. Skär i bitar och servera!

Bild:

Nurlan Emir