Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Grönsaker | ||
| 125 g | Fetaost | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 st | Zucchini | |
| 1 st | Rödlök | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 0,5 tsk | Torkad oregano | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 300 g | Potatis Fast | |
| 4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 tsk | Timjan - torkad | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Paprika | |
| Spett | ||
| 1 tsk | Spiskummin | |
| 600 g | Fläskytterfile Färsk | |
| 0,5 tsk | Ingefära Malen | |
| 1 krm | Råsocker Strö | |
| 1 st | Citron | |
| 4 st | Grillpinnar | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Torkad gurkmeja | |
| 1 tsk | Salt | |
| 1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Marinad: Blanda ihop yoghurten med citronsaft, gurkmeja, ingefära, spiskummin, råsocker, salt och peppar i en stor bunke. Skär köttet i bitar och lägg dem i marinaden och blanda runt. Låt marinera i kylen så länge som möjligt, gärna över natten.
Grönsakerna: Skölj och skär grönsakerna i bitar och skala rödlöken och vitlöken. Skär rödlöken i klyftor. Tvätta och halvera potatisen. Lägg grönsaksbitar, potatis, rödlök och vitlöksklyftor på en smord plåt. Ringla över olivolja och krydda med örtkryddor, salt och peppar efter smak. Gratinera i ca 25- 30 minuter. Ta ut plåten när det återstår ca 10 min och smula över fetaosten. Sätt in i ugnen igen.
Spett: Trä köttet på spett. Stek i en stekpanna/ grillpanna eller grilla på utegrillen runtom tills köttet är genomstekt och fått en fin färg.
Servera heta tillsammans med medelhavsgrönsakerna.
Näringsvärde: 471 Kcal. 45 g protein. 23 g fett. 20 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd

159,67 kr /kg

49,83 kr /kg

30,00 kr /kg

99,80 kr /kg

22,17 kr /kg

56,90 kr /kg

115,33 kr /kg

54,24 kr /kg

0,13 kr /st

49,90 kr /kg

29,17 kr /kg

34,95 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

217,27 kr /kg

33,95 kr

34,50 kr

30,50 kr

26,95 kr

49,00 kr /kg

953,13 kr /kg