Gå vidare till huvudinnehåll
Ulrika Brydlings Organic Henburger med coleslaw och rostad paprikasås
Ulrika Brydling

Ulrika Brydlings Organic Henburger med coleslaw och rostad paprikasås

1 tEnkelt
628,80 kr
4 portioner64,17 kr per portion
Ulrika Brydling värnar om miljön och brinner för ekologiskt och närproducerat. Du blir inte besviken av att sätta tänderna i denna ljuvliga burgare som har sällskap av paprikasås, coleslaw och sallad. Tugga och njut!

Coleslaw
0,5 stRödlök
0,5 tskSalt Fint
150 gMorötter
0,5 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 stÄpplen
1 tskVitvinsvinäger
3 krmDijonsenap
200 gVitkål
Tillbehör
1 mskOlivolja
100 gRiven Ost
4 stHamburgerbröd
500 gPotatis
0,5 stHuvudsallat
1 stVanliga Tomater
1 krmSalt Fint
0,5 stGul lök
Grillad paprikasås
2 tskVitvinsvinäger
1 stPaprika
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
0,5 dlStröbröd
2 krmRökt paprikapulver
3 stVanliga Tomater
Burgare
0,5 dlStröbröd
500 gKycklingfärs
1,5 tskSalt Fint
1 tskSpiskummin
1 krmSvartpeppar Malen
2 stÄgg
0,5 stGul lök
Instruktioner
1

Grillad paprikasås: Sätt ugnen på 200 grader. Dela paprikan i halvor och skär bort kärnorna. Lägg paprika och tomater i en ugnsfast form och grilla i ca 20-25 min. Pilla bort så mycket skal som möjligt. Mixa paprika, tomater, vitlök, ströbröd och olivolja i en kannmixer. Smaksätt med paprikapulver, salt och vinäger. Ställ i kyl till servering.

2

Grillad potatis: Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och salta efter smak. Tillsätt oljan och blanda runt ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30-40 min.

3

Coleslaw: Strimla kålen med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Skala och riv morötter och äpple. Skala och finhacka rödlöken. Blanda ihop allting i en skål och tillsätt senap, yoghurt, salt och vinäger. Blanda allt till en tjock coleslaw.

4

Burgare: Skala och finhacka löken och blanda med färs, ströbröd och ägg. Tillsätt spiskummin, salt och peppar och forma 4 biffar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek burgarna 3-4 minuter på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli helt genomstekta. Strö över ost på burgarna strax innan servering.

5

Tillbehör: Skölj salladsblad och skölj och skiva tomaten. Skala och skiva löken. Lägg upp på ett fat. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen.

Montera ihop burgarna med alla goda tillbehör och servera potatis vid sidan om. Ät och njut!

Näringsvärde/portion: Kcal: 845, Protein: 59 g, Fett, 27 g, Kolhydrater 84 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell