Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Coleslaw | ||
0,5 st | Rödlök | |
0,5 tsk | Salt | |
150 g | Morötter | |
0,5 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 st | Äpplen | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
3 krm | Dijonsenap | |
200 g | Vitkål | |
Tillbehör | ||
1 msk | Olivolja | |
100 g | Riven Ost | |
4 st | Hamburgerbröd | |
500 g | Potatis | |
0,5 st | Huvudsallat | |
1 st | Vanliga Tomater | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Gul lök | |
Grillad paprikasås | ||
2 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 st | Paprika | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
0,5 dl | Ströbröd | |
2 krm | Rökt paprikapulver | |
3 st | Vanliga Tomater | |
Burgare | ||
0,5 dl | Ströbröd | |
500 g | Kycklingfärs | |
1,5 tsk | Salt | |
1 tsk | Spiskummin | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Ägg | |
0,5 st | Gul lök |
Grillad paprikasås: Sätt ugnen på 200 grader. Dela paprikan i halvor och skär bort kärnorna. Lägg paprika och tomater i en ugnsfast form och grilla i ca 20-25 min. Pilla bort så mycket skal som möjligt. Mixa paprika, tomater, vitlök, ströbröd och olivolja i en kannmixer. Smaksätt med paprikapulver, salt och vinäger. Ställ i kyl till servering.
Grillad potatis: Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och salta efter smak. Tillsätt oljan och blanda runt ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30-40 min.
Coleslaw: Strimla kålen med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Skala och riv morötter och äpple. Skala och finhacka rödlöken. Blanda ihop allting i en skål och tillsätt senap, yoghurt, salt och vinäger. Blanda allt till en tjock coleslaw.
Burgare: Skala och finhacka löken och blanda med färs, ströbröd och ägg. Tillsätt spiskummin, salt och peppar och forma 4 biffar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek burgarna 3-4 minuter på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli helt genomstekta. Strö över ost på burgarna strax innan servering.
Tillbehör: Skölj salladsblad och skölj och skiva tomaten. Skala och skiva löken. Lägg upp på ett fat. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen.
Montera ihop burgarna med alla goda tillbehör och servera potatis vid sidan om. Ät och njut!
Näringsvärde/portion: Kcal: 845, Protein: 59 g, Fett, 27 g, Kolhydrater 84 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria