Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Burgare | ||
1 st | Bakplåtspapper | |
1 krm | Salt | |
30 g | Spenat Blad | |
500 g | Mozzarellaost | |
1 msk | Rapsolja | |
4 st | Hamburgerbröd | |
50 g | Edamamebönor | |
40 g | Grönkål | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Aioli | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,5 dl | Majonnäs | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
0,5 krm | Torkad gurkmeja | |
Picklade morötter | ||
0,5 msk | Honung Flytande | |
0,5 tsk | Salt | |
400 g | Morötter | |
2 msk | Vit balsamvinäger |
Tina sojabönorna.
Värm ugnen till 200 grader.
Aioli: Blanda ihop ingredienserna till aiolin. Smaka av med salt och peppar och ställ i kylen.
Picklade morötter: Skala och strimla morötterna. Blanda med vit balsamvinäger, honung och salt. Ställ i kylen.
Burgare: Massera grönkålen med lite olja och salt. Sprid ut grönkålen på en bakplåtsklädd plåt och rosta i ugnen i ca 15 min.
Skär mozzarellaosten i 4 rejäla bitar och värm försiktigt i ugn precis innan servering. Krydda med lite salt och peppar.
Stek bröden i en varm panna i lite olja.
Montering: Bred lite aioli i botten av varje hamburgerbröd. Lägg på spenat, mozzarella, picklade morötter, rostad grönkål och sojabönor. Ät och njut.
Näringsvärde: 685 kcal, 30 g protein, 42 g fett, 43 g kolhydrater
Bild:
Abraham Engelmark
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
3 Mozzarella 125g Michelangelo
2 Hamburgerbröd Brioche 4-p 200g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel