Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tryffelhollandaise | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
150 g | Smör | |
0,5 st | Citron | |
1 krm | Salt | |
2 st | Ägg | |
1 tsk | Tryffel | |
Sparris | ||
25 g | Sötmandel Naturell | |
1 tsk | Olivolja | |
250 g | Sparris Färsk | |
100 g | Ärtskott | |
1 krm | Flingsalt | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Tryffelhollandaise: Smält smöret på svag värme utan att det bryns.
Blanda 2 st äggulor med antingen 2 tsk citronsaft, vinäger eller vin i en skål, ej av aluminium. Sätt kastrullen i ett vattenbad strax under kokpunkten. Vispa snabbt tills blandningen tjocknar.
Tillsätt det varma, smälta smöret lite åt gången i en tunn stråle under kraftig vispning. Var noga med att bottensatsen på smöret ej kommer med. Smaksätt med färsk riven tryffel och en nypa salt och peppar.
Sparris: Grilla sparrisen i en grillpanna eller på en utegrill. Grovhacka mandlarna och rosta dem i en stekpanna i lite olivolja.
Lägg upp sparrisen på ett fat och strö över mandlar, en nypa flingsalt och peppar. Strö över lite ärtskott och servera med tryffelhollandaise.
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vintertryffel Brisure 100g Bergfalk