Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tryffelhollandaise | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 150 g | Smör | |
| 0,5 st | Citron | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 st | Ägg | |
| 1 tsk | Tryffel | |
| Sparris | ||
| 25 g | Sötmandel Naturell | |
| 1 tsk | Olivolja | |
| 250 g | Sparris Färsk | |
| 100 g | Ärtskott | |
| 1 krm | Flingsalt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tryffelhollandaise: Smält smöret på svag värme utan att det bryns.
Blanda 2 st äggulor med antingen 2 tsk citronsaft, vinäger eller vin i en skål, ej av aluminium. Sätt kastrullen i ett vattenbad strax under kokpunkten. Vispa snabbt tills blandningen tjocknar.
Tillsätt det varma, smälta smöret lite åt gången i en tunn stråle under kraftig vispning. Var noga med att bottensatsen på smöret ej kommer med. Smaksätt med färsk riven tryffel och en nypa salt och peppar.
Sparris: Grilla sparrisen i en grillpanna eller på en utegrill. Grovhacka mandlarna och rosta dem i en stekpanna i lite olivolja.
Lägg upp sparrisen på ett fat och strö över mandlar, en nypa flingsalt och peppar. Strö över lite ärtskott och servera med tryffelhollandaise.
Bild:
Susanna Livijn Wexell

54,24 kr /kg

4,20 kr /st

17 990,00 kr /kg

185,00 kr /kg

223,80 kr /kg

349,50 kr /kg

34,50 kr

145,00 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

167,80 kr /kg