Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
1 msk | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 msk | Smör | |
1 tsk | Mynta - torkad | |
600 g | Kycklingfile Fryst | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
Salsa | ||
1 krm | Salt Fint | |
1 st | Avokado | |
25 g | Chilifrukter, ca 0,5 st | |
1 st | Äpple Granny Smith | |
0,5 st | Gurka | |
200 g | Mango Fryst | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Limeyoghurt | ||
1 krm | Salt Fint | |
0,5 tsk | Honung | |
1 st | Lime | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Tillbehör | ||
3 dl | Couscous |
Sätt ugnen på 175 grader.
Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med örtkryddor, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek kycklingen gyllenbrun på båda sidor. Lägg över den i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15 min.
Limeyoghurt: Skölj limen och riv skalet fint på ett rivjärn. Blanda yoghurten med honung och limeskalet, tillsätt några droppar av saften (resten används i salsan). Salta och peppra efter smak.
Tillbehör: Tillred couscousen enligt anvisning på förpackningen.
Mangosalsa: Gröp ur avokado, skala gurka och äpple och skär allting i fina små tärningar. Blanda med den tinade mangon i en skål. Skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar och tillsätt till salsan. Pressa över limesaft. Salta och peppra lite försiktigt efter smak.
Servera kycklingen med couscous, mangosalsa och limeyoghurt.
Näringsvärde: 626 KCAL 43 G PROTEIN 20 G FETT 62 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack
1 Äpple Granny Smith EKO Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Turkisk Yoghurt 10% 500g Lindahl
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant