Krämig potatis och palsternackssoppa med krutonger
Mari Bergman

Krämig potatis och palsternackssoppa med krutonger

30 minEnkelt
205,70 kr
2 portioner14,81 kr per portion
Värmande och god soppa med smak av palsternacka och potatis. Krutongerna ger både fin sälta och knaprigt tuggmotstånd. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,21

Topping
0,5 mskRapsolja
1 krmFlingsalt
0,25 stFärsk timjan
2 skivaLantbröd
Soppa
0,5 lVatten
100 gPotatis Fast
200 gPalsternacka
0,5 stGul lök
1 krmSalt Fint
2 tskRapsolja
1 tskVitvinsvinäger
0,5 tskTimjan - torkad
1 mskGrönsaksbuljong Eko
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Soppa: Skala potatis, palsternacka och lök och skär i mindre bitar. Hetta upp olja i en kastrull och fräs allt tillsammans med timjan.

2

Tillsätt vatten, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 20 min.

3

Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Tillsätt creme fraiche och smaka av med salt och peppar.

4

Topping: Tärna brödet och stek det knaprigt i oljan. Häll upp soppan i skålar och toppa med krutonger, lite flingsalt och timjankvistar.

Näringsvärde: 424 kcal, 6 g protein, 27 g fett, 37 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir