Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
0,5 msk | Rapsolja | |
1 krm | Flingsalt | |
0,25 st | Färsk timjan | |
2 skiva | Lantbröd | |
Soppa | ||
0,5 l | Vatten | |
100 g | Potatis Fast | |
200 g | Palsternacka | |
0,5 st | Gul lök | |
1 krm | Salt Fint | |
2 tsk | Rapsolja | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Soppa: Skala potatis, palsternacka och lök och skär i mindre bitar. Hetta upp olja i en kastrull och fräs allt tillsammans med timjan.
Tillsätt vatten, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 20 min.
Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Tillsätt creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Topping: Tärna brödet och stek det knaprigt i oljan. Häll upp soppan i skålar och toppa med krutonger, lite flingsalt och timjankvistar.
Näringsvärde: 424 kcal, 6 g protein, 27 g fett, 37 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Grekiskt Lantbröd 600g Bake My Day
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria