Gå vidare till huvudinnehåll
Vattenmelon och jordgubbsallad med mynta och grilloumi till lammracks
Hemmakock

Vattenmelon och jordgubbsallad med mynta och grilloumi till lammracks

30 minEnkelt
494,65 kr
4 portioner 85,70 kr per portion
Vattenmelon och jordgubbsallad med mynta och grilloumi till lammracks

50 gSvarta oliver
2 klyftaVitlök
800 gLammracks
200 gVattenmelon
50 gRuccolasallat
0,5 lJordgubbar
1 mskBalsamvinäger
0,5 stMynta - färsk
0,5 tskSalt
200 gGrillost
0,5 stCitron
6 mskOlivolja
Instruktioner
1

Blanda citronskal, vitlök (finhackade), salt och olivolja till en marinad. Lägg lammracksen i en påse och häll över marinaden, låt köttet ligga i marinaden ca 20 minuter. Torka av marinaden och grilla köttet ett par minuter på varje sida. Salta och peppra.

Skär Grilloumin i skivor (ca 7 skivor på ett paket) lägg skivorna på ett hushållspapper, lägg även ett hushållspapper på osten så att vätskan torkas av.

Snoppa och skär jordgubbarna i bitar. Skala och skär melonklyftorna i bitar. Blanda jordgubbar och melon med hackad mynta. Vänd i ruccola, olivolja och oliver. Pensla lite olivolja i en grillpanna och värm den. Lägg i osten och grilla på båda sidor. Skär den grillade osten i cm stora bitar och lägg i salladen precis innan servering. Garnera salladen med myntakvistar och servera till grillat kött.