Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dillolja | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Honung Flytande | |
0,5 tsk | Vitlökspulver | |
0,5 st | Dill - färsk | |
2 krm | Salt | |
1 dl | Olivolja | |
1 tsk | Dill - torkad | |
1 krm | Svartpeppar | |
Ranchdressing | ||
0,25 st | Persilja - färsk | |
0,5 tsk | Dijonsenap | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Majonnäs | |
0,5 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Salt | |
0,25 st | Dill - färsk | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Pizza | ||
150 g | Riven Mozzarellaost | |
2 krm | Dill - torkad | |
400 g | Pizzadeg - Surdeg | |
1 dl | Smörgåsgurka | |
1 krm | Svartpeppar |
Värm ugnen till 220 grader.
Lägg ut smörgåsgurkan/pickles på hushållspapper och låt ligga och dra i ca 5 min så att överflödig vätska försvinner.
Dillolja: Mixa samman olja, färsk dill, torkad dill, riven vitlök, vitlökspulver, salt, peppar och honung i en hög mixerbunke med hjälp av en stavmixer till en slät dillolja.
Lägg degen på en bakplåtsklädd plåt med lite mjöl. Dra ut degen till en rund pizzaform. Ringla över dillolja och strö över riven ost. Fördela smörgåsgurkan/pickles över pizzan. Strö över torkad dill och svartpeppar från kvarn. Grädda i ugn i ca 15-20 min.
Ranchdressing: Blanda creme fraiche med majonnäs, dijonsenap, riven vitlök, finhackad persilja och dill. Smaka av med salt och peppar.
Ta ut den gräddade pizzan och skär i bitar. Toppa med ranchdressing. Ät och njut!
Bild:
Nurlan Emir
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Vitlökspulver 49g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria