Gå vidare till huvudinnehåll
Pickle Pizza med ranchdressing
Mari Bergman

Pickle Pizza med ranchdressing

30 minEnkelt
306,20 kr
4 portioner28,11 kr per portion
Pickles på Pizza? Låter kanske konstigt men oj vad gott det är. Ett recept som bara måste testas. Servera som ett tilltugg till fördrinken. En given succé.

Dillolja
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmHonung Flytande
0,5 tskVitlökspulver
0,5 stDill - färsk
2 krmSalt Fint
1 dlOlivolja
1 tskDill - torkad
1 krmSvartpeppar
Ranchdressing
0,25 stPersilja - färsk
0,5 tskDijonsenap
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskMajonnäs
0,5 krmSvartpeppar
1 krmSalt Fint
0,25 stDill - färsk
1 dlCreme Fraiche Naturell
Pizza
150 gRiven Mozzarellaost
2 krmDill - torkad
400 gPizzadeg - Surdeg
1 dlSmörgåsgurka
1 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Värm ugnen till 220 grader.

2

Lägg ut smörgåsgurkan/pickles på hushållspapper och låt ligga och dra i ca 5 min så att överflödig vätska försvinner.

3

Dillolja: Mixa samman olja, färsk dill, torkad dill, riven vitlök, vitlökspulver, salt, peppar och honung i en hög mixerbunke med hjälp av en stavmixer till en slät dillolja.

4

Lägg degen på en bakplåtsklädd plåt med lite mjöl. Dra ut degen till en rund pizzaform. Ringla över dillolja och strö över riven ost. Fördela smörgåsgurkan/pickles över pizzan. Strö över torkad dill och svartpeppar från kvarn. Grädda i ugn i ca 15-20 min.

5

Ranchdressing: Blanda creme fraiche med majonnäs, dijonsenap, riven vitlök, finhackad persilja och dill. Smaka av med salt och peppar.

Ta ut den gräddade pizzan och skär i bitar. Toppa med ranchdressing. Ät och njut!

Bild:

Nurlan Emir