Gå vidare till huvudinnehåll
Chili- och citronglaserade morötter
Mari Bergman

Chili- och citronglaserade morötter

30 minEnkelt
345,65 kr
4 portioner 25,20 kr per portion
Chili- och citronglaserade morötter med pistagenötter är ett gott och nyttigt tillbehör till både kött, fågel och fisk.

4 mskDadelsirap
0,5 tskGaram Masala
0,5 tskSpiskummin
100 gPistagenötter
150 gCitron, (1 st)
0,5 stPersilja - färsk
0,5 mskGrönsaksfond
4 dlVatten
2 krmSalt
2 mskOlivolja
0,25 tskChiliflakes
0,5 tskRökt paprikapulver
0,25 tskKardemummakärnor
0,5 tskIngefära Malen
1 kgMorötter
Instruktioner
1

Skala morötterna.

2

Stöt alla torra kryddor i en mortel.

3

Hetta upp oljan i en stor stekpanna/ traktörpanna och fräs kryddblandningen i oljan.

4

Lägg ner morötterna i pannan och tillsätt dadelsirap, citronsaft, vatten och grönsaksfond.

5

Låt morötterna koka utan lock tills de mjuknat men har kvar en spänstig kärna, ca 8-10 min. Rör om då och då genom att skaka pannan. Vätskan ska reduceras ner till en glansig sås.

6

Skala pistagenötterna och hacka dem grovt. Finhacka persiljan.

7

Strö över pistagenötter och persilja vid servering. Ät och njut!

Bild:

Roland Persson