Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 msk | Dadelsirap | |
0,5 tsk | Garam Masala | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
100 g | Pistagenötter | |
150 g | Citron, (1 st) | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
0,5 msk | Grönsaksfond | |
4 dl | Vatten | |
2 krm | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
0,25 tsk | Chiliflakes | |
0,5 tsk | Rökt paprikapulver | |
0,25 tsk | Kardemummakärnor | |
0,5 tsk | Ingefära Malen | |
1 kg | Morötter |
Skala morötterna.
Stöt alla torra kryddor i en mortel.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna/ traktörpanna och fräs kryddblandningen i oljan.
Lägg ner morötterna i pannan och tillsätt dadelsirap, citronsaft, vatten och grönsaksfond.
Låt morötterna koka utan lock tills de mjuknat men har kvar en spänstig kärna, ca 8-10 min. Rör om då och då genom att skaka pannan. Vätskan ska reduceras ner till en glansig sås.
Skala pistagenötterna och hacka dem grovt. Finhacka persiljan.
Strö över pistagenötter och persilja vid servering. Ät och njut!
Bild:
Roland Persson
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Ingefära Malen 31g Santa Maria